Бета-глюканы как основа создания средств иммуномодулирующего действия

Бета-глюканы как основа создания средств иммуномодулирующего действия

Бета-глюканы — эффективные иммуномодулирующие агенты, широко используемые в медицинской практике во всем мире. Открытие этой группы натуральных активных веществ с минимумом побочных эффектов с точки зрения современной медицины очень важно.

Черный чеснок

Черный чеснок

Не правда ли, мрачновато звучит? Даже слегка смахивает на заголовок к рассказам Стивена Кинга. А между тем существует и такой чеснок. Но не стоит заранее изумляться. Это не какой-то особенный сорт. Это такой способ приготовления обычного, чеснока со значительным усилением его известных благотворных свойств и выявлением новых.

Cum afectează canicula persoanele cardiace

Cum afectează canicula persoanele cardiace

Vara și-a intrat deja în drepturi, iar căldura excesivă a devenit o constantă. Anotimpul vacanțelor, din păcate, nu vine însoțit doar de soare si de vacanțe, ci aduce cu el și diferite probleme.

Cel mai afectate de căldură sunt persoanele la vârste extreme: copiii și bătrânii, care se deshidratează foarte ușor, o categorie cu totul și cu totul specială fiind bătrânii pentru că pot avea o serie de afecțiuni și pentru că utilizează medicamente care pot fi riscante dacă sunt administrate în perioadele caniculare.

Ce este o cădere de calciu și cum o recunoaștem

Ce este o cădere de calciu și cum o recunoaștem

„Căderea de calciu” este o denumire răspândită pentru afecțiunea medicală numită hipocalcemie. Mai exact, pentru unele simptome ale acesteia, precum spasmele și crampele musculare, amorțeala mâinilor, picioarelor și a feței, confuzie și deficiențe de memorare.

Hipocalcemia este scăderea nivelului de calciu din sânge sub limitele normei: 8,8-10,4 mg/dl.

Tot ce trebuie să știi despre artroză: simptome, cauze, tratament

Tot ce trebuie să știi despre artroză: simptome, cauze, tratament

Chiar daca termenii artroza si artrita suna oarecum similar, este bine sa stim ca diferenta dintre cele doua cuvinte este foarte importanta. Atat artroza, cat si artrita afecteaza oasele, ligamentele si articulatiile. Si ambele au multe simptome asemanatoare, inclusiv rigiditatea si durerea articulatiilor.

Artroza este un alt nume folosit pentru osteoartrita, care, la randul ei, este un tip de artrita. Ea este cel mai comun tip de artrita, potrivit specialistilor in afectiuni musculo-scheletice.