+373 22 000 638 infomd@asfarma.com

Artropem Plus

 Artropem PlusTM

Compoziția

1 comprimat conține
Denumirea substanței Cantitatea
Membrană din coajă de ou / Eggshell Membrane 300 мг
Gheara diavolului / -Harpagophytum Procumbens (Devil’ s Claw) 110 мг
Turmeric / Curcuma Longa (Turmeric) Extract 50 мг
Colagen nedenaturat Tip II/Undenaturated Type II Collagen 40 мг

Excipienți: celuloză microcristalină (E460(i)), polivilpolipirolidon (E1202), carboximetilceluloză de natriu (E468), săruri de magneziu (E470b), dioxid de siliciu (E551)

 

Proprietăți

 

Efectul combinat al suplimentului alimentar Artropem Plus se datorează proprietăților componentelor sale: membrana din coaja de ou, harpagophytum, turmericului și colagenului.

 

Membrana din coaja de ou constituie un supliment alimentar ce conține substanțe nutriționale necesare pentru menținerea sănătății. Conține componente importante ale cartilajului articular cum ar fi glucozamina, condroitina, collagen, acid hialuronic și alti glucozoaminoglicani.

 

Gheara Diavolului (Harpagophytum procubens) este o plantă originară din Africa de Sud utilizată pentru acțiunea ei puternică asupra durerilor de la nivelul oaselor și articulațiilor. Planta și-a primit numele neștiințific – gheara diavolului – datorită fructelor cu formațiuni în formă de cârlig.

Ea conține concentrații mari de substanțe active: iridoide, esteri heterozidici, acizi triterpenici, fitosteroli, flavonoide.
Această compoziție complexă are rol de reducere a intensității durerilor de la nivel articular printr-un răspuns specific de mobilizare a resurselor naturale ale organismului.

În plus, gheara diavolului este o sursă de minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, mangan, crom.

 

Turmericul (Curcuma Longa)

Rizomul de turmeric conține un complex de compuși biologic activi: flavonoide – curcuminoide (inclusiv curcumina), uleiuri esențiale, rășini, zaharuri, proteine, grăsimi, carbohidrați, micro- și macroelemente (cum ar fi fierul, manganul, cupru, zinc, potasiu, sodiu, fosfor, magneziu).

Datorită compoziției sale chimice unice, rădăcinile turmericului au proprietăți pronunțate antiinflamatoare, antioxidante, analgezice, imunomodulatoare, antimicrobiene, antivirale, antifungice și alte proprietăți, ceea ce face posibilă utilizarea curcuminei în terapia complexă a unei largi varietăți de patologii.

Există o vastă experiență în utilizarea extractelor de rizomi de turmeric (Curcuma Longa) ca supliment alimentar în patologia inflamatorie a articulațiilor. Curcuma ajută la neutralizarea inflamației în zona articulațiilor, protejează cartilajul de modificările degenerative. Studiile experimentale au arătat că administrarea de suplimente alimentare pe bază de turmeric încetinește semnificativ procesul de formare a osteoclastelor în țesutul osos.

 

Colagenul este un tip de proteină care se găsește în principal în țesuturile conjunctive, în oase, piele și în mușchi. Corpul îl creează în mod natural, însă nivelul său scade odată cu vârsta și, prin urmare, este necesar să-l suplimentăm

Colagenul de tip II este cea mai frecventă formă de colagen din organism, fiind prezent în mod special în cartilajele articulare.

Colagenul de tip II conţine un număr mare de glicoproteine cu un conţinut foarte mare de polizaharide care susţin articulaţiile. Aceste glicoproteine ajută la refacerea cartilajului şi au o concentraţie mărită de sulfat de condroitina A, care este un antiinflamator puternic care reface ţesutul articulaţiei. Mai mult decât atât, colagenul de tip II are în compoziţia sa un antioxidant matrice de cartilaj glicoproteic care stimulează reducerea degradării oxidative a articulaţiilor.
Colagenul de tip II accelerează refacerea după traumatisme ale oaselor, mușchilor, cartilagiilor și tendoanelor, inclusiv traumatisme minore (tendinite, luxații, rupturi musculare etc).

 

Recomandări pentru  utilizare

Susține sănătatea și elasticitatea cartilajului și articulațiilor, previne deteriorarea și distrugerea lui, îmbunătățește procesele de regenerare.

Este eficient în terapia complexă a bolilor inflamatorii și degenerative ale sistemului musculo-scheletic: ajută la reducerea edemului și a durerii articulațiilor inflamate, ameliorează mobilitatea acestora reduce durerea la nivelul mușchilor, articulațiilor, spatelui și gâtului.

 

Contraindicații

Intoleranță individuală la componentele produsului.

Ulcer peptic și 12 ulcer duodenal în stadiul activ.

Obstrucția căilor biliare. În cazul calculilor biliari, luați numai după consultarea unui medic.

 

Aport zilnic recomandat

Adulți: câte 1 comprimat zilnic cu un pahar cu apă.

Nu este recomandat copiilor și adolescenților cu vârsta sub 18 ani.

Nu se recomandă utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

 

Măsuri de precauție

A nu se depăși doza zilnică recomandată.

Suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată.

Nu este un medicament.

Nu conține organisme modificate genetic (OMG).

A nu se utiliza după data de expirare tipărită pe ambalaj.

 

Condiții de păstrare

A se păstra la  temperaturi sub 25 ° C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor

 

Conţinutul ambalajului

Este disponibil în cutii a câte 3 blistere, câte 10 comprimate fiecare, împreună cu prospectul pentru administrare în cutie de carton.

 

Fabricantul

Vefa İlaç Sanayi ve Limited Şirketi

Beylikdüzü Org. San. Bölgesi Mermerciler

Sanayi Sitesi 2.Cadde No:3 Beylikdüzü – İstanbul, Turcia

Drepturile de marketing aparțin companiei „Asfarma”